Καιρός: «Χειμώνας» μέσα στο Μάρτη – Η πρόγνωση μέχρι την 25η Μαρτίου

Newsroom
21/03/2021 23:52
 
 
 

 

Μπορεί να διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Μάρτη και η άνοιξη ημερολογιακά να έχει ξεκινήσει, όμως ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι χειμωνιάτικος τις επόμενες ημέρες όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Συγκεκριμένα σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα Δευτέρα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που προβλέπει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτικότερα, για σήμερα Δευτέρα, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από νωρίς το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα νότια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός σε Κυκλάδες Κρήτη τη Δευτέρα (22/03/2021)

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το μεσημέρι και από τα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 και στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την 25η Μαρτίου

Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές. Στην ανατολική και νότια, κυρίως νησιωτική χώρα, προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και πιθανώς στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ.

Τετάρτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα όπου στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

Πέμπτη 25η Μαρτίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή.

 

(Visited 606 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*