Με θυελλώδεις ανέμους και βροχές ξεκίνησε η εβδομάδα – Πώς θα είναι ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Newsroom
25/10/2021 12:09
 
 
 

 

Ενισχυμένοι άνεμοι αναμένεται να επικρατήσουν σε μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα ενώ τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα σημαντικότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Πελοπόννησο, τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και τα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μποφόρ απο βόρειες γενικά διευθύνσεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά και απο ανατολικές γενικά διευθύνσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων και των ισχυρότερων ανέμων κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου.

Ωστόσο σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων που εξέδωσε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που κάνει λόγο για πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους (7-8 και τοπικά 9 μποφόρ) στα πελάγη της χώρας.

Ο καιρός στις Κυκλάδες σήμερα Δευτέρα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου

Δεν αποκλείονται βροχές την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, ημέρα που αναμένεται πολλοί να εκδράμουν εκμεταλλευόμενοι την αργία.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη δεν αποκλείονται βροχές στα ορεινά, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Πέμπτη:

ΤΡΙΤΗ 26-10-2021

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 20 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-10-2021

Αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 28-10-2021 (ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με
βαθμιαία ενίσχυση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

(Visited 579 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*