Λιμεναρχεία Νάξου και Σύρου: Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων

Newsroom
26/10/2021 02:43
 
 
 

 

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 7 και 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου στο Νότιο Αιγαίο, όπως ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γεγονός που οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές σε Νάξο και Σύρο να προχωρήσουν στην ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων λόγω επιδείνωσης του καιρού.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι σε Νάξο και Σύρο, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές (Δήμοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και Σύρου-Ερμούπολης, Λιμενικά Ταμεία, Νοσοκομεία Νάξου και Σύρου, Αστυνομία και Πυροσβεστική), πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στις Κυκλάδες 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στη νότια
Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στην Κρήτη θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 20 με 21 και στα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 1.069 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*