Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές και μετά …«καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου»

Άκης Αξαόπουλος
01/11/2021 16:14
 
 
 

 

Κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να «χτυπήσει» την Ελλάδα με βροχές την Τρίτη 2 Νοεμβρίου. Όμως στη συνέχεια της εβδομάδας, ο υδράργυρος θα δείξει ακόμα και 30άρια! Το περίφημο «καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου» σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη, έρχεται…

Αναλυτικά η πρόγνωση του μετεωρολόγου:

«Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να κινηθεί ανατολικά επιδεινώνοντας πρόσκαιρα τον καιρό στη χώρα μας αύριο Τρίτη.

Όπως μπορούμε να δούμε και στον πρώτο χάρτη μας όπου αποτυπώνονται οι βροχοπτώσεις με τις μπλε – μωβ – ροζ αποχρώσεις, ισχυρές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο δημιουργώντας στην ουσία αυτό που ονομάζουμε στην Μετεωρολογία καιρό τύπου “ΠΙ” μιας και αν θα παρατηρήσουμε στον χάρτη μας οι αποχρώσεις κατανέμονται σε σχηματισμό του γράμματος ΠΙ της ελληνικής αλφαβήτου.

Ένα σύντομο πέρασμα από βροχοπτώσεις θα συναντήσουμε και στην Αττική με την Θεσσαλονίκη να θέτει υποψηφιότητα για πιο πολλές βροχές μέσα στην αυριανή ημέρα.

Για τη συνέχεια ο καιρός μας επιφυλάσσει καλοκαιρινό σκηνικό με τον υδράργυρο να «φλερτάρει» ίσως και με τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου τοπικά μιας και πολύ θερμές αέριες μάζες όπως μπορούμε να δούμε στον δεύτερο χάρτη μας με τις πορτοκαλί αποχρώσεις θα ξεχυθούν από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα δηλώσει το “παρών” έστω και με μικρή καθυστέρηση!»

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 181 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*