Λιμεναρχεία Σύρου και Νάξου: Λήψη αυξημένων μέτρων λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων

Newsroom
10/11/2021 00:28
 
 
 

 

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 7 και 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις Κυκλάδες, όπως ανακοίνωσε με έκτακτο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, γεγονός που οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές της Σύρου και της Νάξου να προχωρήσουν στην ανακοίνωση λήψης αυξημένων μέτρων λόγω επιδείνωσης του καιρού.

Αποδέκτες των ανακοινώσεων είναι οι Αλιευτικοί Σύλλογοι, οι οποίοι οφείλουν να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων μελών τους, ενώ και οι τοπικές αρχές πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής ενεργειών, εφόσον απαιτηθεί.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Οι άνεμοι από τις βραδινές ώρες θα σημειώσουν μικρή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 16 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 152 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*