Φίλιππος Φόρτωμας: «Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω» (video)

Άκης Αξαόπουλος
04/01/2022 18:42
 
 
 

 

Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του έδωσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας. Χτυπημένος από τον κορωνοϊό, πριν προλάβει να κάνει την τρίτη δόση, χρειάστηκε να διασωληνωθεί.
Σήμερα, μέσα από το νοσοκομείο, με δυσκολία αφού ακόμα και τώρα χρειάζεται την παροχή οξυγόνου, ο μόλις 40 ετών βουλευτής, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και περιγράφει την περιπέτεια που βιώνει.

«Κόλλησα κατά πάσα πιθανότητα την Κυριακή. Την Πέμπτη είχα ένα self test έκανα που έδειξε ότι είχα τον ιό. Κυριακή το βράδυ είχα δύσπνοια και βήχα πολύ πιο έντονο και την Δευτέρα πρωί έκανα μία ακτινογραφία που έδειξε ότι είχα συμπτώματα στους δύο πνεύμονες.Έκανα την εισαγωγή από εκεί και μετά έκατσα δύο μέρες και διασωληνώθηκα στην ΜΕΘ».

«Η διασωλήνωση σε γυρίζει πίσω»

Ο Φίλιππος Φόρτωμας, τυχερός μέσα στην ατυχία του, πολύ γρήγορα παρουσίασε βελτίωση με το οξυγόνο να επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα και τους γιατρούς να αποφασίζουν σύντομα, μετά από δυο μέρες σχεδόν, να τον αποσωληνώσουν.

Ωστόσο, όπως λέει και ο ίδιος, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση το να επανέλθεις.

«Η διασωλήνωση με έχει πάει πολύ πίσω οπότε αυτό θέλει σιγά σιγά αποκατάσταση. Είμαι ακόμα με το οξυγόνο, παίρνω ακόμα αντιβίωση και φάρμακα. Οπότε κάνω κάποιες κινήσεις σηκώνομαι σιγά σιγά αλλά δεν έχω πλήρη αποκατάσταση και αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα βήμα – βήμα. Η αδυναμία είναι κυρίως γιατί μιλάμε για μία καταστολή πλήρη του οργανισμού».

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ δεν σταματά λεπτό να προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί, καθώς στην δική του περίπτωση, το εμβόλιο υπήρξε αποδεδειγμένα, η σωτηρία του.

«Ήταν μία δύσκολη περιπέτεια της υγείας μου και η αποκατάσταση είναι σημαντική αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι είχα κάνει το εμβόλιο. Είχα κάνει και τις δύο δόσεις, Astra Zenecca. To εμβόλιο που είναι το μοναδικό όπλο το οποίο διαθέτει η επιστήμη για τον κορωνοϊό, το οποίο προστατεύει ακόμα και εμένα σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, με προφύλαξε ώστε να μην διασωληνωθώ πολλές περισσότερες ημέρες, από περισσότερες επιπλοκές».

Έχοντας ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του ώσπου να επανέλθει υγιής και πάλι στα καθήκοντά του, ο βουλευτής κοιτάει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία κι ελπίζει σύντομα να αφήσει τον εφιάλτη πίσω του.

(Visited 278 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*