Προσκυνηματική και λειτουργική επίσκεψη στην μαρτυρική Μακρόνησο

makronisos 2016 1
admin
30/05/2016 14:08
 
 
 

«Χριστός Ανέστη» έψαλαν εκατοντάδες επισκέπτες-προσκυνητές, οι οποίοι συνόδευσαν τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ από το Λαύριο, την Κέα και άλλες περιοχές της Ελλάδος, στην ετήσια προσκυνηματικη και λειτουργική επίσκεψη στην ιστορική και μαρτυρική Μακρόνησο.


Ο κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του  Αγίου Γεωργίου, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Κέας και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας, παρουσία του δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κέας, του δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου, του έπαρχου Κέας-Κύθνου, του αντιπεριφερειάρχη ΝΑ Αττικής, του αντιδημάρχου Λαυρίου, του προέδρου Επιστημόνων Λαυρίου, του πλοιοκτήτη κ. Γεωργίου Προκοπίου και του Μεγάλου Ευεργέτου και ανακαινιστή του Ιερού Ναού κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

makronisos 2016 2

 

 

 

Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Σύρου, μεταξύ άλλων, είπε: «σήμερα τρεις δειπνοκλήτορες μας έχουν προσκεκλημένους, ο Αναστάς Κύριος, ο Άγιος Γεώργιος και ο Ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Ο Κύριος μας δίνει το μήνυμα της Ανάστασης, ένα μήνυμα ελπίδας στη ζωή μας, ο Άγιος Γεώργιος το μήνυμα της σωστής αξιολόγησης και ορθής ιεράρχησης των πνευματικών και υλικών πραγμάτων της ζωής μας και ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος το μήνυμα και παράδειγμα του Ευεργέτη, που τόσο χρειάζεται, ιδιαίτερα τούτα τα χρόνια η Πατρίδα μας!».

Ακολούθως, στον αύλιο χώρο του Ναού παρατέθηκε από τον κ. Μαρτίνο παραδοσιακή δοχή προς όλους και το χορευτικό Νεανικό Συγκρότημα της Κερατέας «ΗΓΗΣΙΧΟΡΟΣ» τραγούδησε και χόρεψε παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια.

Την όλη επιμέλεια της Εκδηλώσεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας, τον οποίο ο κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη εγκαρδίως.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*