Κωνσταντίνος Πάντος: «Χρειαζόμαστε τα παιδιά ως κοινωνία και ως έθνος»

pantos konstantinos
admin
15/06/2016 08:34
 
 
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας που γιορτάζεται σήμερα, η εκπομπή «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5 φιλοξένησε τον, διεθνώς αναγνωρισμένο, μαιευτήρα-γυναικολόγο και Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κωνσταντίνο Πάντο.

Όντας πολύτεκνος ο ίδιος (σ.σ. έχει οκτώ παιδιά!), ο κ. Πάντος τόνισε ότι πλέον οι εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης της υπογονιμότητας στην Ελλάδα είναι τέτοιες, που τα 250.000 υπογόνιμα ζευγάρια της χώρας μας μπορούν να ελπίζουν ότι θα αποκτήσουν το δικό τους παιδί.

Τα κάλεσε, μάλιστα, να μην απογοητεύονται αλλά να συνεχίζουν τις προσπάθειες τους, ώστε να έχουν το επιθυμητό και προσδοκώμενο αποτέλεσμα. «Τα υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα προσπαθούν για το αυτονόητο. Σκοπός μας είναι να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε, κάτι που είναι δυνατόν με τις πολλές αποτελεσματικές μεθόδους που υπάρχουν» είπε σχετικά. Επίσης, θετικά είναι τα μηνύματα και για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν γενετικά προβλήματα, καθώς η επιστήμη μπορεί να διασφαλίσει ότι θα κάνουν υγιή παιδιά.

Ο κ. Πάντος μίλησε, ακόμη, για τη γιορτή χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ από τον δήμο Αμαρουσίου και την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.), υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένα και τα παιδιά από τα «Χωριά SOS», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την «Κιβωτό του Κόσμου».

egkyos

Η εκδήλωση αυτή έχει πολλαπλά μηνύματα, σύμφωνα με τον κ. Πάντο, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα ξέρει να γιορτάζει τη γονιμότητα, αλλά ξέρει και να αντιμετωπίζει την υπογονιμότητα. Επεσήμανε, ακόμη ότι η χώρα μας αποτελεί πλέον προορισμό ιατρικού τουρισμού, γι’ αυτό και θα δώσουν το παρών στη γιορτή πολλά ζευγάρια από το εξωτερικό, καθώς και 27 δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την πολιτεία να δει πιο σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας που μαστίζεται από την υπογονιμότητα και να δώσει κίνητρα στα ζευγάρια να κάνουν παιδιά» δήλωσε ο κ. Πάντος, ο οποίος συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε τα παιδιά ως κοινωνία και ως έθνος, ας κάνουν περισσότερα παιδιά τα ζευγάρια και ιδιαίτερα τα γόνιμα ζευγάρια».

Τέλος, ο Γ.Γ. της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής έκανε γνωστό ότι η Εταιρεία ενημερώνει γιατρούς και ζευγάρια για τις μεθόδους που εφαρμόζονται, ενώ ταυτόχρονα εκπαιδεύει σε αυτές Έλληνες και Ρουμάνους γυναικολόγους, «τονίζοντας την υπεροχή της Ελλάδας και σε αυτό τον τομέα».

(φωτό εγκύου: protothema.gr)

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*