Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών! Τόσο απλό, τόσο σωτήριο!

orama elpidas syros
admin
23/06/2016 10:04
 
 
 

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα «Μεταμόσχευση Μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς» διοργανώνουν το cyclades24.gr και το alithinesgynaikes.gr την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ερμής» στην Ερμούπολη.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από εξέχοντα μέλη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» για τους σκοπούς του Οράματος. Στο τέλος των ομιλιών, θα διενεργηθεί διαδικασία εγγραφής στην ελληνική και παγκόσμια δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια των ανθρώπων του «Οράματος Ελπίδας».
Για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη χρειάζεται η εγγραφή και η ένταξη στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Μια αίτηση και ένα δείγμα σάλιου ενός δότη (18 – 50 ετών) σε μια μπατονέτα είναι αρκετά προκειμένου να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Σήμερα το να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών είναι μια εύκολη, απλή και τελείως ακίνδυνη διαδικασία, που πραγματικά σώζει ζωές!
Μπορεί σήμερα το δικό σου μόσχευμα να χαρίσει ζωή σε κάποιον άγνωστο, αύριο όμως κάποιος εθελοντής μπορεί να χαρίσει ζωή σε σένα ή σε κάποιο δικό σου συγγενικό πρόσωπο.

Επίσης, το Σάββατο 16 Ιουλίου και την Κυριακή 17 Ιουλίου (11:00-13:00), στην Πλατεία Μιαούλη, στον χώρο των Προσκόπων, θα γίνουν εγγραφές νέων δοτών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιείται το τουρνουά 3on3 AegeanBall Festival.

Γίνε και εσύ Εθελοντής δότης Μυελού των οστών. Γίνε και εσύ εθελοντής «κρίκος» της αλυσίδας ζωής.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*