Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος: «Η προσευχή είναι πράξη αγάπης»

kallinikos
admin
23/06/2016 12:58
 
 
 

Σε μία από τις σπάνιες, αλλά ουσιαστικές περιεχομένου, παρεμβάσεις του, ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μίλησε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη για την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη σχετικά με την πρωινή προσευχή στα σχολεία.

Ο κ. Καλλίνικος τη χαρακτήρισε ως «έκφραση της πικρίας» που αισθάνθηκε για τις υποτιμητικές δηλώσεις του υπουργού σχετικά με την προσευχή πριν από την έναρξη των μαθημάτων, η οποία έχει καθιερωθεί από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους και αποτελεί τη συνήθεια πολλών ανθρώπων πριν από κάθε σημαντική δραστηριότητα ή καθημερινή πράξη τους.

«Η προσευχή είναι πράξη αγάπης προς τον Θεό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Παροναξίας και αναρωτήθηκε: «λύθηκαν όλα τα προβλήματα της Παιδείας και το τελευταίο που έχει μείνει, είναι το θέμα της προσευχής; Γιατί να δημιουργούμε ένα τέτοιο θέμα από την στιγμή δεν υφίσταται;».

Ο κ. Καλλίνικος ανέλυσε το περιεχόμενο της επιστολής του και στάθηκε σε επιμέρους σημεία της, εκφράζοντας την άποψη του ότι ο κ. Φίλης δεν θα προχωρήσει τελικά στην απόφαση κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία, την οποία χαρακτήρισε ως «μια γέφυρα με τις ρίζες μας και τις παραδόσεις μας».

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*