Εόρτιος Εσπερινός στον αύλιο χώρο των Κατακομβών της Ιεράς Νήσου Μήλου

milos katakombes 2016 1
admin
27/06/2016 15:03
 
 
 

Με πάνδημη λιτανευτική πομπή, πλαισιωμένη από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, επικεφαλής της οποίας ήταν ο μητροπολίτης Σύρου-Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, οι ιερές εικόνες των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών μετεφέρθησαν το Σάββατο το βράδυ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής στον αύλιο χώρο των ιερών Κατακομβών, όπου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του κ. Δωροθέου Β’ και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν αυταίς ενταφιασθέντων Χριστιανών.

Στην πομπή συμμετείχαν ο ιερός Κλήρος, οι Ηγούμενοι της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχι. Ευδόκιμος και Βρύσης Σίφνου, Αρχιμ. Ιωαννίκιος, ο έπαρχος Σίφνου- Μήλου κ. Βενάκης, ο δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κατακομβών Μήλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μήλου, ο Λιμενάρχης Μήλου, ο Υποδιοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, ο Υπεύθυνος του Τάγματος Εθνοφυλακής Μήλου, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου των απανταχού Μηλίων και πλήθος πιστών.

milos katakombes 2016 2

milos katakombes 2016 3

milos katakombes 2016 4

milos katakombes 2016 5

milos katakombes 2016 6

milos katakombes 2016 7

Ακολούθως, η λιτανεία, με τους συμμετέχοντες σ’ αυτήν πιστούς φέροντες αναμμένους πυρσούς, σε μια συμβολική πορεία από το παρελθόν στο παρόν, επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, στον αύλιο χώρο του οποίου παρουσιάστηκε πνευματική και καλλιτεχνική εκδήλωση, με απόδοση παραδοσιακών τραγουδιών από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΗΛΙΩΝ ΤΕΧΝΑΙ», καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο «ΜΑΜΑΛΙΣ».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προβολή των Κατακομβών. Από την πλευρά του, ο κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το δώρο του Θεού και της Ιστορίας προς τη Μήλο και να αφυπνίσουμε προς τούτο όσο το δυνατόν περισσότερες συνειδήσεις».

Σημειώνεται ότι η επισκεψιμότητα των Κατακομβών το περασμένο έτος ανήλθε στους 25.000 επισκέπτες. 

milos katakombes 2016 8

milos katakombes 2016 9

milos katakombes 2016 10

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*