Ψήφισμα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών για το θάνατο του Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Άκης Αξαόπουλος
14/04/2022 11:23
 
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών με το άγγελμα του θανάτου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου, σεβαστού εκκλησιαστικού ποιμένα και πνευματικού ηγέτη, επιφανούς Κυκλαδίτη και επιτίμου μέλους της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση.

Στην αρχή ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Δημήτριος Κορρές σκιαγράφησε την προσωπικότητα του εκλιπόντος Μητροπολίτου αναφερόμενος στην όλη εκκλησιαστική, πνευματική και κοινωνική προσφορά του, στο ήθος του και στην υποστήριξη των προσπαθειών για την πρόοδο Κυκλάδων και τη συμπαράστασή του στους Κυκλαδίτες, ιδίως κατά την άσκηση των καθηκόντων ως Επισκόπου Κυανέων στη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά ταύτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών εκτιμώντας την προσωπικότητα του εκλιπόντος Μητροπολίτου κυρού Χρυσοστόμου αποφάσισε:

1. Να εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. την Εταιρεία στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στη Μητρόπολη Ηλιουπόλεως και Θείρων καθώς και στους οικείους του.
3. Να ενημερώσει όλα τα μέλη της Εταιρείας για την πολύτιμη προσφορά του στην Εταιρεία και τις Κυκλάδες γενικότερα.
4. Να αναπτύξει το βιογραφικό και να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου σε μία από πολιτιστικές εκδηλώσεις της Εταιρείας.
5. Να δημοσιοποιήσει το παρόν ψήφισμα μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Κυκλαδικού Τύπου.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.