Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Newsroom
04/05/2022 16:03
 
 
 

Ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Τιμώντας τη μέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ

1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2022.

2. Φωταγώγηση όλων των δημόσιων καταστημάτων, καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

ΩΡΑ 10:00 Επίσημη Δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου-Άνδρου-Κέας-Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ (τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. 09:55).

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (παραλία Ερμούπολης) και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Μάρκος Δαδάος.

Σιγή ενός λεπτού. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

*Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

(Visited 155 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*