Αλέξης Μητρόπουλος: «Δημιουργούνται οι συνθήκες για κοινωνική έκρηξη»

mitropoylos alexis
admin
05/07/2016 08:48
 
 
 

«Απανωτά κύματα στέρησης και περικοπών» θα ζήσουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Αλέξη Μητρόπουλο, εργατολόγο, πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).

Ο κ. Μητρόπουλος μίλησε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη, τονίζοντας ότι «πολλοί υπουργοί και βουλευτές δεν έχουν αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις των νόμων και των διατάξεων που ψήφισαν», που θα οδηγήσουν στο φάσμα της ακραίας φτώχειας χιλιάδες Έλληνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους, αλλά και της δυνατότητας τους να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δημιουργεί τις συνθήκες για κοινωνική έκρηξη, η οποία θα ενταθεί κυρίως τον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη. «Είναι ένα “κοκτέιλ” που δεν βγαίνει και η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί και να αντέξει την κοινωνική επιδείνωση, παρά τα ψέματα και τον εμπαιγμό […] Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε την αριστερή ιδεολογία και πέρασε στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση «είναι στάχτη στα μάτια του λαού» προκειμένου να στραφεί αλλού η προσοχή των πολιτών και να περάσουν «αναίμακτα» τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα.

«Αυτά (σ.σ. ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση) είναι εσωτερικά ζητήματα των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, που θα καταρρεύσει και θα συμπαρασυρθεί, γιατί όλοι είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτά που βιώνει ο λαός» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αναδειχθούν πρόσωπα και συλλογικότητες «που αρνήθηκαν να φορέσουν τον μνημονιακό “κορσέ” στον κόσμο», συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πατριωτικού, εθνικού και κοινωνικού μετώπου «χωρίς φιλοδοξίες και ηγετικές προτεραιότητες».

(φωτό: newpost.gr)

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*