Σε Νάξο και Σαντορίνη μεταφέρεται η διαβούλευση για την «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019»

Αρσενικό Νάξου
admin
13/07/2016 11:30
 
 
 

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στον χώρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Νάξο θα συνεχιστεί η διαδικασία της διαβούλευσης σχετικά με τη διεκδίκηση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου του τίτλου της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας, οι τοπικοί φορείς της Νάξου (η οποία έχει άλλωστε να επιδείξει πλούσια γαστρονομική παράδοση και πληθώρα τοπικών αξιόλογων προϊόντων) καλούνται να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ενώ στη διαδικασία θα συμμετέχουν και φορείς της Σαντορίνης, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως έχει αναφερθεί, μια ενδεχόμενη διάκριση του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια Ν. Αιγαίου» θα καταστήσει την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας ως σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά, υλοποιώντας τον μεγάλο στόχο που εξ αρχής είχε θέσει η περιφερειακή αρχή, δηλαδή την εξωστρέφεια, τη διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την διάθεσή τους σε αγορές του εξωτερικού, στόχους που υπηρετεί στο έπακρο ο θεσμός της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

Η υποψηφιότητα της Περιφέρειας θα δομηθεί γύρω από τους παρακάτω έξι τομείς ενδιαφέροντος: Α. Πολιτισμός και διατροφική ποικιλία, Β. Εκπαίδευση, Γ. Στήριξη ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), Δ. Υγεία, Ε. Βιωσιμότητα, Στ. Τεχνολογία.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*