Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom
27/10/2022 15:24
 
 
 

 

Διαχρονικά επίκαιρο παραμένει το μήνυμα της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Σε μήνυμα του για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Λεονταρίτης επισημαίνει τόσο την ανάγκη να εμπνευστούμε από τα ιδανικά των προγόνων μας, όσο και να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά τις έννοιες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων έχει ως εξής:

Συμπληρώνονται σήμερα 82 χρόνια από την ημέρα ορόσημο για την ιστορία του Ελληνισμού, την 28η Οκτωβρίου 1940.

Έχουμε την ανάγκη να εμπνευστούμε από τα ιδανικά των προγόνων μας, την πίστη τους στην Ελευθερία και την Πατρίδα.

Το μήνυμα της Εθνικής Επετείου, της Επετείου του σθεναρού «ΟΧΙ» είναι πάντα επίκαιρο γιατί είναι η ιστορική στιγμή που καταγράφει την υπεράνθρωπη ψυχική αντοχή του Έλληνα, το σθένος και την αποφασιστικότητά του. Σήμερα, με την σκιά του πολέμου να βαρύνει την ανθρωπότητα αυτό το μήνυμα αντηχεί πιο δυνατά.

Αποτελεί ιστορικό χρέος του καθενός μας ξεχωριστά να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά την αξία της έννοιας της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού.

Ας στείλουμε, λοιπόν, σήμερα με ομοψυχία ένα αντιπολεμικό μήνυμα, αντάξιο της εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης που νιώθουμε όλοι μπροστά στον ηρωισμό και την αυταπάρνηση των προγόνων μας, σε μία περίοδο όπου η ειρήνη έχει υποστεί πλήγμα.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.