Η Σύρος «αγκάλιασε» ξανά ορφανά παιδιά της Αρμενίας

armenakia syros 2016 1
admin
07/09/2016 09:20
 
 
 

Συνεχίζοντας την πολυετή προσπάθεια του πρώην δήμου Άνω Σύρου, για μια ακόμη χρονιά, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης (σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών και Παιδείας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και φορέων, επιχειρήσεων και κατοίκων της Σύρου) φιλοξένησε από τις 24 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, 23 παιδιά από το Ναγκόρνο – Καραμπάχ.
Τα παιδιά (στην πλειοψηφία τους ορφανά από τις πρόσφατες συγκρούσεις της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν), καθώς και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Φρερ στο Κίνι, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους απόλαυσαν τις ομορφιές της Σύρου και γνώρισαν τον πολιτισμό του νησιού.

Μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας
Επίσης, πραγματοποίησαν την καθιερωμένη επίσκεψη στο δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, όπου τα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός και ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών Αλέξης Αθανασίου. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον Αρχιεπίσκοπο των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων, Σεβασμιότατο Χορέν Ντογραματζιάν και τον επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Χατζίκ Χατζατουριάν.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, τονίστηκε ο μακροχρόνιος και ουσιαστικός δεσμός του Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη Σύρο, καθώς και το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει συντελεστεί, μέσω των μικρών επισκεπτών, γόνιμη ανταλλαγή πολιτισμικών αξιών των δύο λαών. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ευχή η φιλία αυτή να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

armenakia syros 2016 2

Ευχαριστίες δήμου Σύρου-Ερμούπολης
Με την ολοκλήρωση και της φετινής φιλοξενίας των παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στη Σύρο, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι προσέφεραν προϊόντα ή υπηρεσίες στους μικρούς φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, απευθύνει ευχαριστίες:
Τον Ηγούμενο της Ιεράς Κοινότητας Αδελφών Χριστιανικών Σχολείων Φρερ Μάριο Καπέλλα για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων τους στο Κίνι, τη Blue Star Ferries για τη χορηγία των εισιτηρίων και τα τουριστικά πρακτορεία TeamWork και Stefanou trαvel για τις μετακινήσεις των παιδιών.
Τις επιχειρήσεις «Ζαλώνης», “Blue Harmony”, «Αλλού Γυαλού», «Διπλή Γεύση», «Μαγειροϊστορίες», “Ammos”, «Δυο Τζιτζίκια στ’ Αρμυρίκια», «Αρτοποιήματα Ντάνος», «Καστρί», “Plaza” και «Απάνω Χώρα» για τα γεύματα των παιδιών, καθώς και τα καταστήματα «Παλαιολόγος Δερμάτινα», “Per Tutti”, «Έκφραση», “Gino Perardi”, «Ποικιλοπωλείον» και «Μίνι Μάρκετ Άνω Σύρος», για την προσφορά προϊόντων και αναμνηστικών στα παιδιά.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στο Παραδοσιακό Εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης» των χοροδιδάσκαλων Νίκου και Γιώργου Σολάρη, στη μουσική ομάδα «Μυστικό Μπουζούκι» του Αρίστου Βαμβακούση, καθώς επίσης και στον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο Ερμής», οι οποίοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση στο χώρο που διέμεναν τα παιδιά, προκειμένου να τα ψυχαγωγήσουν.
Ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί επίσης, τον παιδίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου Σωκράτη Κώτσια, καθώς και τον κ. Σταύρο Κοή για την ιδιωτική του πρωτοβουλία.
Καταλήγοντας, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κα Στέλλα Λημναίου για την αγάπη και τη φροντίδα που προσέφερε από καρδιάς στα παιδιά, καθ’ όλη της διάρκεια της παραμονής τους στη Σύρο.

(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*