Διευκρινίσεις για την υποβάθμιση του Α.Τ. Φιλωτίου από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων

astynomia syros 2
admin
06/10/2016 08:50
 
 
 

Παρέμβαση στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων Ευάγγελος Κεφάλας, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Δρυμαλίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφάλας, ο Αστυνομικός Σταθμός της ορεινής Νάξου θα βρίσκεται «ένα σκαλοπάτι κάτω» από το Αστυνομικό Τμήμα Χώρας Νάξου, στο οποίο και θα ανήκει διοικητικά. Επιπλέον, ο Αστυνομικός Σταθμός δεν θα μπορεί να διενεργεί κάποιες ουσιώδεις διοικητικές πράξεις (π.χ. έκδοση ταυτοτήτων ή διαβατηρίων), με τους πολίτες να πρέπει να μεταβούν στη Χώρα για να εξυπηρετηθούν.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία επιδεικνύει τέτοια ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς – όπως είπε – «η αστυνομία είναι για την κοινωνία και τον πολίτη και όχι για τους αστυνομικούς». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι θα έπρεπε να διεκδικηθεί περισσότερο δυναμικά τόσο η περαιτέρω στελέχωση των υπαρχόντων υπηρεσιών («τι να το κάνω να έχω ένα Αστυνομικό Τμήμα, να έχει 5 άτομα μέσα και να μην μπορεί να βγει περιπολικό έξω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφάλας), όσο και η ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας στη Νάξο για την αντιμετώπιση της πιο βαριάς μορφής εγκληματικότητα.
Το συγκεκριμένο αίτημα έχει κατατεθεί και από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, καθώς «δεν είναι ούτε άκαιρο, ούτε άτοπο, αν ληφθεί υπόψη ότι δεν θα στοιχίσει τίποτα στον κρατικό προϋπολογισμό». Ας σημειωθεί ότι η ίδρυση Τμημάτων Ασφαλείας στη Νάξο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο προβλεπόταν σε Προεδρικό Διάταγμα του 2007, το οποίο όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Όσον αφορά στην αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών ανά την επικράτεια, ο κ. Κεφάλας υποστήριξε ότι τέθηκε στη βάση οικονομικών κριτηρίων. «Το πνεύμα της αναδιοργάνωσης, δυστυχώς, είναι καθαρά οικονομικό. Η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με οργανόγραμμα του 1980, παρόλο που έχουν αλλάξει οι συνθήκες. Εμείς είμαστε υπέρ της αναδιοργάνωσης, αλλά όχι με οικονομικά κριτήρια. Γίνονται περικοπές παντού» δήλωσε ο κ. Κεφάλας και πρόσθεσε ότι ειδικά στις νησιωτικές περιοχές, ιδιαίτερη βαρύτητα θα έπρεπε να δίνεται στην έννοια της νησιωτικότητας, η οποία δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή αν δεν τη ζήσεις.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων έκανε, επίσης, γνωστό ότι ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκης, παρουσία και του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρίγου (που είναι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) εμφανίστηκε δεκτικός σε προτάσεις για μικρές αλλαγές στο μέλλον επί του σχεδίου που θα εφαρμοστεί, με τον κ. Κεφάλα να κάνει λόγο για την ύπαρξη «πρόσφορου εδάφους».

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*