Η Μύκονος τίμησε τον γηραιότερο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως

zoyganelis klirikos 1
admin
11/10/2016 08:46
 
 
 

Τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Ζουγανέλη, άγοντα το 98ο έτος της ηλικίας του τίμησε η Μύκονος.
Σε μια συγκινητική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ανοιχτό Κινηματοθέατρο της Χώρας, προβλήθηκε ταινία η οποία παρουσίασε τη ζωή του π. Γεωργίου από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, με φωτογραφίες, κινηματογραφικά στιγμιότυπα και δηλώσεις γι’ αυτόν από τον μητροπολίτη Σύρου-Μυκόνου Δωρόθεο Β’, τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, τον αντιδήμαρχο Μυκόνου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου (ο οποίος προσέφερε τιμητικό δώρο στον σκηνοθέτη της ταινίας εκ μέρος του Δήμου), τους επί τιμή δημάρχους Μυκόνου Μαθιό Αποστόλου, Χρήστο Βερώνη και Αθανάσιο Κουσαθανά-Μέγα, τον καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, τον πρώην προϊστάμενο ΔΟΥ Μυκόνου, την πρεσβυτέρα του και οικογενείς του και τον διάδοχό του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό.
Την ταινία επιμελήθηκε ο Αντώνιος Κιούκας, ο οποίος έχει δημιουργήσει και άλλες παρόμοιες, που αναδεικνύουν και προβάλλουν πρόσωπα και προσωπικότητες της Μυκόνου.

zoyganelis klirikos 3

zoyganelis klirikos 2

Μετά το πέρας της προβολής, ο κ. Δωρόθεος Β’ μίλησε με λόγους συγκινητικούς για τον π. Γεώργιο, τον οποίο – όπως είπε – γνωρίζει από παιδί, τον παρακάλεσε να προσεύχεται στο Θεό, ώστε οι άνθρωποι να γηράσκουν με τη δική του υγεία και πνευματική διαύγεια και πρόσθεσε: «Επειδή το γήρας είναι γέρας, σας προσφέρω δύο βραβεία, το σεβασμό όλων μας και ένα επιστήθιο σταυρό».
Ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς προσφώνησε με υϊικούς λόγους τον π. Γεώργιο και του προσέφερε εικόνα της Παναγίας, καθώς και η εγγονή του, με λόγους ευχαριστίας.
Τέλος, μίλησε ο Γέροντας π. Γεώργιος Ζουγανέλης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους και τους απηύθυνε τις ευχές του.

zoyganelis klirikos 4

zoyganelis klirikos 5

zoyganelis klirikos 6

zoyganelis klirikos 7
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*