Σύρος: Σε έξαρση η εγκατάλειψη σκύλων – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

skylos
admin
12/10/2016 10:54
 
 
 

Την εντατικοποίηση των ελέγχων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (όπως ορίζονται από το άρθρο 5 του Ν. 4039/2012 και το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014) ανακοίνωσε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης, ο οποίος προέβη σε αυτή την απόφαση λόγω της έξαρσης του φαινομένου εγκατάλειψης σκύλων, ειδικά κατά το μήνα Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ιδιοκτήτες ζώων υποχρεούνται: α) να σημαίνουν ηλεκτρονικά (microchip) και να καταγράφουν το ζώο τους, β) να τηρούν τους κανόνες ευζωίας του, γ) να μεριμνούν για τη στείρωση του, δ) να μεριμνούν να γίνεται ο περίπατος του σκύλου πάντα με συνοδό κλπ. Παράβαση των παραπάνω συνεπάγεται επιβολή προστίμων που κυμαίνονται από 300€ – 30.000€.
Επίσης, δεδομένης της υπερπλήρωσης των δημοτικών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν αδέσποτα σκυλιά, ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης αποφάσισε όσα ζώα συντροφιάς δεν έχουν υιοθετηθεί και σύμφωνα με γνωμάτευση του κτηνιάτρου κρίνονται ότι είναι υγιή, να επανεντάσσονται άμεσα στο οικείο τους περιβάλλον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που περισυλλέγησαν, αφού προηγουμένως ελεγχθεί ότι έχουν σημανθεί και καταγραφεί ηλεκτρονικά και ότι έχουν υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και στείρωση.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*