Στη Μύκονο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τον εορτασμό του πολιούχου του νησιού Αγίου Αρτεμίου (φώτος)

agios artemios 2016 1
admin
20/10/2016 15:54
 
 
 

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξε χθες σύσσωμος ο λαός της Μυκόνου στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τις λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου Μυκόνου.

Η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου έγινε στα πρόπυλα του Ιερού Ναού του Αγίου Αρτεμίου, επί ειδικής εξέδρας, παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και βουλευτή Κυκλάδων Γ. Βρούτση, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμ. Ράπτη και του Α’ Υπαρχηγού Αντιναυάρχου Θεόδ. Κλιάρη, του διευθυντή Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχου Αλέξ. Λαγουρού, του διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Χαρ. Αϊβαλιώτη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Αιγαίου Υποστράτηγου Κωνστ. Τσαρντινάκη, του Ταξίαρχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου, του λιμενάρχη και του αερολιμενάρχη Μυκόνου, του διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Στυλ. Μπρίγκου, του επάρχου Τήνου κ. Γιαγιά, του δημάρχου Μυκόνου Κωνστ. Κουκά, των αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, της περιφερειακής συμβούλου κας Χανιώτη, των πολιτευτών Κυκλάδων κας Μονογυιού και κ. Χριστόπουλου, της Γεν. Γραμματέως της Αδελφότητος Ανωμεριτών με τη σημαία της, μαθητών και μαθητριών των σχολείων όλων των βαθμίδων της Μυκόνου με τις σημαίες τους, εκπαιδευτικών, νέων με παραδοσιακές στολές, προσκόπων από τη Σύρο και τη Μύκονο και μεγάλου πλήθους κατοίκων της Μυκόνου, που είχαν κατακλύσει το προαύλιο του Ναού και τις πέριξ οδούς, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

agios artemios 2016 2

agios artemios 2016 4
Μετά την τέλεση ειδικής Δοξολογικής Δεήσεως, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος προσεφώνησαν και καλωσόρισαν στη Μύκονο ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς και ο μητροπολίτης Σύρου-Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’.

agios artemios 2016 3

agios artemios 2016 5

agios artemios 2016 6

Ιερώνυμος Β’: «Χέρια ενωμένα, αντί για υψωμένες γροθιές»
Στη συνέχεια, αντιφώνησε ο κ. Ιερώνυμος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς που τον συνδέουν με τον κ. Δωρόθεο Β’, εξέφρασε το θαυμασμό του για τη Μύκονο, που για πρώτη φορά όπως είπε επισκέπτεται και με αφορμή την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Μυκόνου και της τοπικής Εκκλησίας, υπογράμμισε: «… και η Εκκλησία και η Πολιτεία αναφέρονται στον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Χωρίς ανθρώπους δεν έχει λόγο ύπαρξης ούτε η Εκκλησία, ούτε η Πολιτεία. Με μια, όμως, διαφορά: Η Εκκλησία δεν διώχνει κανένα, δε χωρίζεται από κανένα, αλλά τους αγκαλιάζει όλους! Και η προσφορά Της, ιδιαίτερα τα τελευταία δύσκολα χρόνια, είναι συνάρτηση της προσπάθειας όλων, της ευρύτερης οικογένειας, που φροντίζει τα αδύναμα μέλη της».
Και κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα δεν χρειάζονται υψωμένες γροθιές, αλλά χέρια ενωμένα, ενότητα και πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας».

agios artemios 2016 7
Στη συνέχεια, τελέστηκε ο Πρωθιεραρχικός Εόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και της Ιεράς Μητροπόλεως, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και του Α’ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιερωνύμου Νικολόπουλου, παρουσία και του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη.

agios artemios 2016 8

agios artemios 2016 9

agios artemios 2016 10

agios artemios 2016 11
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Τελετάρχη, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, τις υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου και όλους όσοι εθελοντικά μόχθησαν για την προετοιμασία και επιτυχή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

agios artemios 2016 12

agios artemios 2016 13
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*