Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης για τη βεβήλωση του Ι.Ν. Αναστάσεως και άλλων κτιρίων

bebilosi anastasi 1
admin
21/10/2016 08:14
 
 
 

Τις φθορές και τα φαινόμενα βεβήλωσης του Ιερού Ναού Αναστάσεως, καθώς και δημοσίων ή ιδιωτικών νεοκλασικών κτιρίων και μνημείων, που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Σύρο καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης.
Μετά από κατεπείγουσα πρόσκληση του προέδρου του Σώματος Γιώργου Δούναβη, πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίαση, όπου αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τα φαινόμενα αυτά.
Αναλυτικά, το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της διαπίστωσης φθορών και φαινομένων βεβήλωσης δημοσίων ή ιδιωτικών νεοκλασικών κτιρίων και μνημείων, και με αφορμή το περιστατικό στον Ιερό Ναό Αναστάσεως, καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τα φαινόμενα αυτά και εκφράζει τον αποτροπιασμό του, όπως και όλης της Συριανής κοινωνίας. Αποτελούν περιουσία όλων των δημοτών και οι φθορές ή καταστροφές που αυτά υφίστανται είναι πολλές φορές ανεπανόρθωτες.
Συγχαίρει όλους τους δημότες που με ατομική ή ομαδική τους πρωτοβουλία προβαίνουν σε ενέργειες αποκατάστασης των φθορών που προκαλούνται από τις πράξεις βεβήλωσης στα κτίρια και τους ιερούς ναούς, σεβόμενοι την ιστορία και τον ιδιαίτερο συμβολισμό τους.

bebilosi anastasi 2
Υπενθυμίζεται ότι προχθές το πρωί κάτοικοι της περιοχής της Ανάστασης διαπίστωσαν ότι η ομώνυμη εκκλησία είχε «διακοσμηθεί» με συνθήματα και ύβρεις που είχαν γραφτεί με σπρέι. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site cyclades24.gr, οι βάνδαλοι βεβήλωσαν μαρμάρινες επιφάνειες, την πλακέτα που αναγράφονται οι δωρητές της εκκλησίας και την ελληνική σημαία που βρίσκεται ζωγραφισμένη στην περιοχή. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, ενώ οι ιερείς του ναού και κάτοικοι αποκατέστησαν τις φθορές.
(φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*