Στις 7 Νοεμβρίου η δίκη για τα γεγονότα της επίσκεψης Γ. Παπανδρέου στη Σύρο

syros epeisodia papandreoy
admin
01/11/2016 10:10
 
 
 

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου θα επαναληφθεί στη Σύρο η δίκη των 11 πολιτών για τα γεγονότα που έγιναν πριν από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο νησί.
Η δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου 2016, αλλά είχε αναβληθεί.

«Διώκεται όλη η Σύρος»
Τη συμπαράσταση της στους 11 διωκόμενους εξέφρασε η Πρωτοβουλία Ενάντια στις Διώξεις, η οποία σε ανακοίνωση – κάλεσμα υποστήριξε ότι «τη Δευτέρα δεν διώκονται μόνο οι 11 συμπολίτες μας, αλλά ολόκληρη η Σύρος», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ποινικοποίηση των αγώνων» και «κρατική τρομοκρατία».
Επιπλέον, απαίτησε την απαλλαγή από τις κατηγορίες και κάλεσε φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και πολίτες του νησιού να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους.

protoboylia enantia stis diokseis

«Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται»
Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης νομού Κυκλάδων, ο οποίος κατήγγειλε την ποινική δίωξη των 11 πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν πέντε χρόνια μετά, να ανασύρεται μια τέτοια υπόθεση και αντί να μπει στο αρχείο, να εκδικάζεται».
«Οι κοινωνικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται» τόνισε ο Σύλλογος και συμπλήρωσε ότι «δεν θα περάσει καμία προσπάθεια τρομοκρατίας και συρρίκνωσης του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας».

syllogos ypallilon airetis perifereias
(φωτό: cyclades24.gr)

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*