Συμμετοχή της Σύρου στον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

thilasmos dimosios
admin
02/11/2016 07:51
 
 
 

Περισσότερες από πενήντα πόλεις συμμετέχουν φέτος στον 7ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, τον οποίο διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Δημόσιου Θηλασμού και Μητρότητας.
Στις Κυκλάδες τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα «Κυκλάδες: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» που προσκαλεί θηλάζουσες μητέρες, αλλά και γυναίκες που εγκυμονούν, μαζί με τις οικογένειες τους να προσέλθουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 11:00 στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» (πλατεία Μιαούλη, στη Σύρο), σε μια εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
Σκοπός της εκδήλωσης του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς το 1992 από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενώνει τις δυνάμεις του με την UNICEF για να εξαπλωθεί το μήνυμα αυτής της χρονιάς «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε!».
(φωτό: parapolitika.gr)

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*