Τομεακή Επιτροπή Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ: «Οι νησιώτες να μην ανεχτούν το Αιγαίο ως θάλασσα νεκρών»

Newsroom
26/05/2023 16:29
 
 
 

 

Έγκλημα που φέρει την «υπογραφή» του ιμπεριαλισμού χαρακτηρίζει την ανατροπή σκάφους με μετανάστες βορειοανατολικά της Μυκόνου η Τομεακή Επιτροπή Βόρειων και Δυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, η οποία καλεί τον λαό των νησιών «να μην ανεχτεί το Αιγαίο να είναι θάλασσα νεκρών και τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Η νέα τραγωδία των προσφύγων και των μεταναστών κοντά στη Μύκονο δημιουργεί για άλλη μια φορά θλίψη και αγανάκτηση. Προσθέτει άλλους 3 νεκρούς στον υγρό τάφο του Αιγαίου, ενώ γίνεται λόγος για ακόμα 12 αγνοούμενους.

Οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες, οι εκατοντάδες πνιγμένοι, δεν μπορούν να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας μας. Είναι εγκλήματα που προκαλούνται από τους πολέμους, τις ευρύτερες ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τη φτώχεια και πατάνε πάνω στην απαράδεκτη Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας και τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που έχουν την υπογραφή, τη στήριξη και την υλοποίηση και της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός των νησιών μας να μην ανεχτεί το Αιγαίο να είναι θάλασσα νεκρών και τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης να παλέψει για:
-Να κλείσουν όλα τα hot-spots.

-Τη θεσμοθέτηση επιτροπών ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ώστε να παίρνουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδεύουν με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους.

-Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και όποια άλλη εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρατους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

-Την απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς και τις ΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις.

(Visited 119 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*