Η Σύρος θηλάΖΕΙ!

thilasmos 2016 1
admin
06/11/2016 16:41
 
 
 

Για 7η συνεχή χρονιά, η Σύρος συμμετείχε στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, με θηλάζουσες μητέρες να στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης και – ταυτόχρονα – θέλησης σε όλους εκείνους που αμφισβητούν ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να δώσει μια μητέρα στο παιδί της.
Στην γιορτή ζωής, την οποία διοργάνωσε η ομάδα «ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας» στην αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» στην πλατεία Μιαούλη, έδωσαν επίσης το παρών γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, αλλά και μητέρες που πλέον δεν θηλάζουν. Όλες συνοδεύονταν από τους συζύγους τους και τα παιδιά τους αποδεικνύοντας το πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη του θηλασμού από το οικογενειακό, αλλά και φιλικό περιβάλλον της γυναίκας.

thilasmos 2016 2
Η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού (ώστε να μην χρειαστεί η μητέρα να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή τις προσωπικές της δραστηριότητες), καθώς και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας (μιας και ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ντροπή, ούτε ταμπού, αλλά μια απόλυτα φυσική διαδικασία) ήταν δύο σημαντικοί στόχοι της εκδήλωσης, χωρίς επίσης να παραγνωρίζεται η έμπρακτη ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μητέρων, οι οποίες έχουν επίσης την ευκαιρία να μοιραστούν τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, αντλώντας δύναμη για να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν.

thilasmos 2016 3

thilasmos 2016 4

thilasmos 2016 5
Εκδηλώσεις Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε περισσότερες από 54 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας με τις μητέρες να διατρανώνουν πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της ΔΕΝ είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Εξάλλου, το φετινό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!».

thilasmos 2016 6

thilasmos 2016 7

thilasmos 2016 8

thilasmos 2016 9

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*