Σύρος: Αθωώθηκαν οι 11 κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της επίσκεψης Γ. Παπανδρέου

diki pano epeisodia papandreoy
admin
07/11/2016 12:06
 
 
 

Με την αθώωση και των 11 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Ερμούπολη η δίκη για τα επεισόδια που είχαν γίνει τον Μάρτιο του 2011, κατά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε αθώους τους 11 συλληφθέντες (εκ των οποίων ήταν παρόντες οι οκτώ), με τον εισαγγελέα της έδρας να επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψαν στοιχεία που να φανερώνουν ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν ως κοινό σύνολο ή ότι υπήρχε κοινή συναπόφαση τους για τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Για τον λόγο αυτό, πρότεινε να απαλλαχθούν λόγω αμφιβολιών. Επισημαίνεται ότι οι πολίτες που κάθισαν στο εδώλιο αντιμετώπισαν την κατηγορία της βιαιοπραγίας.
Η δίκη κράτησε σχεδόν 2 ½ ώρες, ενώ κατέθεσε μόνο ένας μάρτυρας κατηγορίας από τους πέντε συνολικά που είχαν κληθεί, χωρίς όμως να αναγνωρίζει κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς και επτά μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι έξω από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η δίκη είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς αρκετοί πολίτες προκειμένου να εκδηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους 11 συλληφθέντες.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*