Υπό κατάληψη τα Λύκεια της Σύρου – Πορεία από τους μαθητές

poreia mathites 1
admin
07/11/2016 12:30
 
 
 

Σε κατάληψη του Γενικού Λυκείου Σύρου και του ΕΠΑΛ Σύρου προχώρησαν από το πρωί οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων στον χώρο της εκπαίδευσης που ξεκίνησαν σήμερα.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ερμούπολης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, με τους εκπροσώπους των μαθητών να δηλώνουν στα τοπικά ΜΜΕ τον προβληματισμό τους για τον τρόπο που λειτουργεί το σχολείο, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή (π.χ. βιβλία και εργαλεία ειδικοτήτων), αλλά και για τις συνεχείς αλλαγές και τους πειραματισμούς στην Παιδεία.

poreia mathites 2

poreia mathites 3
Επίσης, έκαναν γνωστό ότι σκοπεύουν να έρθουν σε επαφή και με τον τοπικό φοιτητικό Σύλλογο, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και οι καθηγητές τους, οι οποίοι – όπως είπαν – τους συμπαραστέκονται και τους βοηθούν «με τον τρόπο τους» (π.χ. με δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας τρεις φορές την εβδομάδα).

poreia mathites 4

poreia mathites 5
Ας σημειωθεί ότι το ΕΠΑΛ Σύρου θα τελεί υπό κατάληψη και αύριο και οι μαθητές θα αποφασίζουν καθημερινά τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης με τη διενέργεια ψηφοφορίας.

poreia mathites 6

 

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*