Στήριγμα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών ο «Θεόφιλος»

nafpliotis giannis
admin
15/11/2016 09:52
 
 
 

Δύσκολες στιγμές περνούν οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες της χώρας μας, οι οποίες έχουν πληγεί (και αυτές) σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια και σθένος τις δυσκολίες, έχουν στο πλευρό τους τον εθελοντικό φιλανθρωπικό οργανισμό κοινωνικής φροντίδας «Θεόφιλο», ο οποίος εδώ και 12 χρόνια τους προσφέρει υλική και οικονομική βοήθεια που προέρχεται κατά κύριο λόγο από χορηγίες.
Για το σημαντικό έργο του «Θεόφιλου» μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 ο αγιογράφος και ιδρυτικό του μέλος Γιάννης Ναυπλιώτης, που χθες δώρισε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου έναν πίνακα που φιλοτέχνησε ο ίδιος, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ευχαριστήσει την ΕΑΣ για την συνεχή (και χωρίς «τυμπανοκρουσίες») προσφορά της προς τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. «Ήταν ένα δώρο στους πολύ ευγενείς και ευαίσθητους ανθρώπους της ΕΑΣ, που σκέφτονται και αγαπούν τους πολύτεκνους. Το προσφέραμε από καρδιάς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ναυπλιώτης, που κατάγεται από τον Δαμαριώνα Νάξου.
Οι, περίπου, δέκα τόνοι πατάτας που πρόσφερε αυτή τη φορά η Ένωση εξαφανίστηκαν «εν ριπή οφθαλμού» από τις αποθήκες του «Θεόφιλου», γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Ναυπλιώτη, φανερώνει τη δεινή οικονομική κατάσταση των πολύτεκνων, πολλοί εκ των οποίων έχουν να βάλουν κρέας στο σπίτι τους ακόμη και έναν χρόνο!
«Σήμερα η πολύτεκνη οικογένεια έχει μεγάλη ανάγκη και έχει έρθει σε πραγματική απόγνωση» επισήμανε ο πρόεδρος του «Θεόφιλου», αναφέροντας ότι ο φιλανθρωπικός οργανισμός επί της ουσίας υπολειτουργεί, καθώς αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα και να προσλάβει προσωπικό. Αυτή τη στιγμή, το έργο του στηρίζεται στις υπηρεσίες που προσφέρουν διάφοροι εθελοντές, καθώς και σε χορηγίες από πολίτες και φορείς. Πρώτος χορηγός ήταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο κ. Ναυπλιώτης, υπήρξαν κάποιοι που δεν προχώρησαν σε χορηγίες, λόγω της ελληνικής σημαίας στο σήμα του «Θεόφιλου», χαρακτηρίζοντας την «φολκλόρ». «Και αυτό δεν το είπαν αλλοδαποί ή μουσουλμάνοι, αλλά Έλληνες!» τόνισε.
Στα 12 χρόνια λειτουργίας του «Θεόφιλου» έχουν προσφερθεί 135.000 κιβώτια υλικής βοήθειας, καλύπτεται η εξόφληση λογαριασμών και οι επισκευές σε σπίτια που είναι ακατάλληλα για να μένουν παιδιά, ενώ στον μικρό του ξενώνα φιλοξενούνται τέσσερα παιδιά από την περιφέρεια που σπουδάζουν στην Αθήνα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάσουν κάποιο σπίτι.
Από το στούντιο του Aegean Voice 107.5, ο κ. Ναυπλιώτης απηύθυνε έκκληση σε όποιον έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, «να το κάνει γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη», κυρίως σε τρόφιμα και χρήματα. «Το φιλανθρωπικό έργο δεν το ξεκινήσαμε για να γίνουμε διάσημοι, αλλά για να βοηθήσουμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια σε όλη την Ελλάδα. Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε αναγκασμένοι να βοηθούμε όλους τους ανθρώπους. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, αλλά λυπούμαστε που δεν μπορούμε να το κάνουμε πιο οργανωμένα» κατέληξε.

(Visited 291 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*