Αυτοδιοικητικά συλλυπητήρια για την απώλεια του Φώτη Ξαγοράρη

Newsroom
14/07/2023 13:45
 
 
 

 

Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση της Σύρου αποχαιρέτησε τον πρώην Δήμαρχο Άνω Σύρου Φώτη Ξαγοράρη, η ξαφνική απώλεια του οποίου συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Σύρου.

Ο Φώτης Ξαγοάρης «έφυγε» στα 70 του χρόνια, έπειτα από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στην Αθήνα. Διετέλεσε Δήμαρχος στον πρώην Δήμο Άνω Σύρου την τελευταία δημοτική περίοδο 2006-2010 και αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου-
Ερμούπολης την περίοδο 2011-2014. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΝΟΠΟΚ Κινίου.
Παρακάτω δημοσιεύονται το συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς και το συλλυπητήριο μήνυμα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη

«Η αυτοδιοικητική οικογένεια της Σύρου αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε επί χρόνια τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης με αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης, δυναμισμό και αποτελεσματικότητα.

Ο Φώτης Ξαγοράρης υπήρξε ένας άνθρωπος με αστείρευτη αγάπη για τον τόπο του, πάθος και όραμα, πάντα δίπλα στους συμπολίτες του. Μα πάνω απ’ όλα, στάθηκε ακούραστος μαχητής της ζωής, σωστός οικογενειάρχης, άνθρωπος προσηνής και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Η αυτοδιοικητική μας οικογένεια έχασε έναν πολύ άξιο εκπρόσωπό της και είναι αδιαμφισβήτητα φτωχότερη. Για όλους, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά και την Αυτοδιοίκηση, η μνήμη του θα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση, εκτίμηση και σεβασμό.

Στην οικογένειά του, στους οικείους του και στα αγαπημένα του πρόσωπα, απευθύνω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης

α) Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια του Φώτη Ξαγοράρη, πρώην Δημάρχου Δήμου Άνω Σύρου και Αντιδημάρχου – Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

β) Σε ένδειξη πένθους, να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δήμου την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.

γ) Να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

δ) Να ονομασθεί μια οδός στη Σύρο «οδός Φώτη Ξαγοράρη».

ε) Την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας να παραμείνουν κλειστές οι Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και οι πολιτιστικοί χώροι που στεγάζονται στο Δημοτικό Διαμέρισμα του πρώην Δήμου Άνω Σύρου.

στ) Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Συλλυπητήριο μήνυμα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψηφίου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου

«Η απώλεια του τελευταίου Δημάρχου της Άνω Σύρου Φώτη Ξαγοράρη, προκαλεί μεγάλη θλίψη και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία του νησιού μας.

Υπηρέτησε με πάθος για πολλά χρόνια την αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού στον πρώην Δήμο Άνω Σύρου και στον ενιαίο Δήμο Σύρου Ερμούπολης. Είχα τη χαρά να συνεργάζομαι σε πολλές περιπτώσεις μαζί του, εκείνος ως Δήμαρχος της Άνω Σύρου κι εγώ ως νέος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας για θέματα που αφορούσαν τις κοινές δράσεις, της τότε εποχής, των δύο πρώην Δήμων.

Στα 4 χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη μεγάλη αγάπη και τον οραματισμό του για την Άνω Σύρο και την αγωνιστικότητα του για την επίλυση προβλημάτων και τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Δυστυχώς, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί.

Όλα τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης και πρωτίστως ο τελευταίος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άνω Σύρου επί Δημαρχίας Φώτη Ξαγοράρη, κ. Δομένικος Σαγκινέτος, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 307 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*