Μήνυμα του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Newsroom
10/09/2023 19:51
 
 
 

 

«Κυψέλες όχι μόνο γνώσεων, αλλά και ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συνεργασίας και πολιτισμού» χαρακτήρισε τις σχολικές αίθουσες ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, σε μήνυμα του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε πως οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα «με διάθεση συνεργασίας και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία των σχολείων του νησιού».

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Λειβαδάρα:
11 του Σεπτέμβρη αύριο. Το πρώτο κουδούνι θα ηχήσει ζωηρά και θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς με προσδοκίες, όνειρα και ελπίδες.

Η παιδεία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο κάθε κοινωνικού συνόλου που θέλει να προοδεύει και να ζει αρμονικά. Οι σχολικές αίθουσες είναι κυψέλες όχι μόνο γνώσεων, αλλά και ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συνεργασίας και πολιτισμού. Εκεί καλλιεργείται ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, στη διαφορετικότητα, στο περιβάλλον, εκεί αναπτύσσονται δεξιότητες, ιδανικά και αξίες.

Ας αφουγκραζόμαστε, λοιπόν, τις ανάγκες της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία αυτού του πολύτιμου αγαθού και αναφαίρετου δικαιώματός μας, που είναι η παιδεία.

Αγαπητά μας παιδιά,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Σας εύχομαι από καρδιάς μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά και σας διαβεβαιώνω πως οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα είναι δίπλα σας με διάθεση συνεργασίας και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία των σχολείων του νησιού μας.

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*