Συνεργασία Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Καρδίτσας για τους πλημμυροπαθείς

πλημμύρες στην Καρδίτσα
Newsroom
14/09/2023 15:47
 
 
 

 

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες, συνεργάζονται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στον νομό Καρδίτσας έχει ως εξής:
-Υπάρχουν ακόμη χωριά καταπλακωμένα κάτω από τη λάσπη και λόγω των νεκρών ζώων έχουν δημιουργηθεί εστίες μόλυνσης, όποτε χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

-Πολλοί κάτοικοι των χωριών έχουν καταφύγει στην πρωτεύουσα της Καρδίτσας για να βρουν κάποιο κατάλυμα ή να μείνουν σε συγγενείς και φίλους.

-Επειδή το νερό δεν είναι πόσιμο δεν μπορούν να μαγειρέψουν με ευκολία.

-Αυτά που μπορούν να καταναλώσουν είναι είδη, όπως κονσέρβες και έτοιμο φαγητό.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης επέλεξε τη λύση των δωροεπιταγών από δύο σουπερμάρκετ με τα οποία συνεργάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας, δηλαδή του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, αυτό θα εξυπηρετήσει περισσότερο, γιατί θα μπορούν αφενός να δίνουν τις δωροεπιταγές απευθείας στις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και αφετέρου να προσαρμόζουν την αγορά προϊόντων σύμφωνα με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες λόγω των συνθηκών.

Οι δημότες και κάτοικοι της Σύρου που επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν:
Να αγοράσουν δωροεπιταγές από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και τον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ της Σύρου και στη συνέχεια να τις φέρουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (εντός ΚΑΠΗ Ερμούπολης) για να τις αποστείλει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας.
Οι δωροεπιταγές είναι των 15, 20 ή 50 ευρώ στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ και των 10 ευρώ στο ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ. Οι ώρες έκδοσης των επιταγών είναι μέχρι τις 15:00.

Στη συνέχεια θα γίνεται παραλαβή από την Κοινωνική Υπηρεσία και οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα αποδεικτικό από τους υπαλλήλους.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί πολύ όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται και βοηθούν το έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*