Η παράταξη Ρώτα για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: «Να τους θυμόμαστε καθημερινά και όχι επετειακά»

Newsroom
01/10/2023 16:03
 
 
 

 

Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1η Οκτωβρίου) εξέδωσε ο συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Άρη Ρώτα.

Σε αυτό τονίζεται ότι οφείλουμε να θυμόμαστε καθημερινά τους ηλικιωμένους και όχι μόνο επετειακά, καθώς άφησαν τη δική τους παρακαταθήκη στην κοινωνία μας, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Με Σχέδιο για τη Σύρο» υπάρχει ειδικός άξονας προτεραιότητας για την Κοινωνική Μέριμνα.

Το πλήρες περιεχόμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:
Παρότι βρισκόμαστε ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές της 8ης Οκτώβρη, θα ήταν μεγάλη αμέλεια εκ μέρους μας να ξεχάσουμε ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Μια μέρα αφιερωμένη στους απόστρατους της ζωής, τους οποίους οφείλουμε να θυμόμαστε καθημερινά και όχι επετειακά.

Πολλές φορές μπορεί να μη τους καταλαβαίνουμε ή να μη μπορούμε «να πάμε με τα νερά τους». Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι παράξενο, αλλά για τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Με Σχέδιο για τη Σύρο» έχουμε ειδικό άξονα προτεραιότητας για την Κοινωνική Μέριμνα.

Σαν Δημοτική Αρχή και σαν άνθρωποι πάνω από όλα έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλάι τους, να τους παρέχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, να φροντίσουμε μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου να τους κρατάμε δραστήριους και ευρηματικούς και πάνω από όλα να είμαστε υπομονετικοί μαζί τους.

Γιατί άφησαν και αυτοί την παρακαταθήκη τους, ώστε να μπορούμε εμείς να συνεχίσουμε το έργο τους. Καθήκον μας είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια καλύτερη, πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*