Σύρος: Οικονομία στη βενζίνη – «Με το σταγονόμετρο» το πετρέλαιο θέρμανσης

antlies benzinis
admin
07/01/2017 22:25
 
 
 

Μία ακόμη επιβάρυνση δέχθηκε από 1ης Ιανουαρίου ο οικογενειακός προϋπολογισμός των Κυκλαδιτών, οι οποίοι είδαν τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης να εκτινάσσονται ξανά, λόγω της αύξησης τόσο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, όσο και των διεθνών τιμών.
Ειδικότερα στη Σύρο, η αμόλυβδη 95 οκτανίων πωλείται στα πρατήρια από 1,668 μέχρι 1,82 ευρώ το λίτρο, ενώ το πετρέλαιο κινείται στα 1,11 ευρώ το λίτρο.
Καταναλωτές δήλωσαν στο naxostimes.gr ότι πλέον δαπανούν για βενζίνη από 60 μέχρι 100 ευρώ το μήνα (ανάλογα με το αν κατοικούν στην Ερμούπολη ή σε κάποιο χωριό του νησιού, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερη χρήση του αυτοκινήτου), επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι προσπαθούν όσο είναι δυνατόν και για λόγους οικονομίας, να κάνουν μόνο τις απαραίτητες διαδρομές.
Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του naxostimes.gr, πρατηριούχοι της Σύρου τόνισαν ότι οι παραγγελίες αυτές τις μέρες ήταν αυξημένες εξαιτίας του τσουχτερού κρύου, αλλά και της υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, ωστόσο σε γενικές γραμμές η πώληση του πετρελαίου παρουσιάζει κάμψη. Συμπλήρωσαν δε, ότι οι ποσότητες που παραγγέλνουν πλέον οι καταναλωτές σαφώς και είναι μικρότερες.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*