Η ελπίδα του αύριο φύτεψε τα δέντρα του αύριο

dentra mitropoli 2
admin
09/02/2017 10:07
 
 
 

Νέα δεντράκια φύτεψαν στις καμένες πλαγιές κοντά στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στο Κίνι της Σύρου οι μικροί μαθητές των δύο αυτών εκπαιδευτηρίων.
Τα παιδιά πραγματοποίησαν τη δεντροφύτευση με τη βοήθεια του Διευθυντού, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, των διδασκαλισσών και των γονέων τους και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων που προσέφερε τα δέντρα, με τις συντονισμένες προσπάθειες της κ. Ειρήνης Ξαγοράρη και δύο συνεργατών της.

dentra mitropoli 1

dentra mitropoli 3
Παρών ήταν και ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος είπε προς τα παιδιά: «Έχουμε δύο μητέρες! Η μία είναι η μητέρα γη και η άλλη η μητέρα, που μας γέννησε… Πρέπει να τις αγαπάμε και να τις φροντίζουμε και τις δύο! Εδώ δίπλα μας, το καλοκαίρι, όλοι γνωρίζετε ότι η φωτιά έκαψε πάρα πολλά δενδράκια, που τα καμαρώναμε, μας έδιναν ζωή και ομόρφαιναν την περιοχή μας. Σήμερα, εσείς, εκεί που κάηκαν, φυτεύσατε καινούρια δένδρα. Πρέπει να δώσουμε μία υπόσχεση, ότι θα τα αγαπάμε και θα τα φροντίζουμε, και όταν μεγαλώσετε και έρχεστε εδώ, θα τα επισκέπτεσθε και το κάθε ένα παιδί από σας θα λέει ότι αυτό το δένδρο το φύτευσα εγώ!».

dentra mitropoli 4

dentra mitropoli 5
Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους όσοι συνήργησαν στη δεντροφύτευση, τους παρισταμένους, τους γονείς και τα ΜΜΕ που κάλυψαν την ωραία αυτή εκδήλωση.

dentra mitropoli 6
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*