«Ζεσταίνεται» σιγά-σιγά η πασχαλινή αγορά της Σύρου

τοπικών προϊόντων
admin
13/04/2017 10:16
 
 
 

Το Μ. Σάββατο αναμένεται να κορυφωθεί η αγοραστική κίνηση, με τους καταναλωτές να έχουν ξεκινήσει «αναγνωριστικές» βόλτες στα κρεοπωλεία, προκειμένου να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα.
Στα κρεοπωλεία της Σύρου – και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες – οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ τα αρνιά και τα κατσίκια είναι ντόπια (Σύρου-Νάξου). Σε κάποιες ταμπέλες απλά αναφέρεται ότι τα κρέατα είναι ελληνικά, ενώ αρκετά είναι και τα καταστήματα που δέχονται παραγγελίες από πριν.
Η τιμή για το αρνάκι Νάξου ξεκινά από τα 7,49 ευρώ/κιλό, ενώ για το κατσίκι Νάξου η τιμή διαμορφώνεται από 7,9 ευρώ/κιλό έως 7,99 ευρώ/κιλό. Το αρνί Σύρου πωλείται στα 6,9 ευρώ/κιλό και το κατσίκι Σύρου πωλείται στα 7,9 ευρώ/κιλό. Όσον αφορά στα ελληνικά κρέατα (χωρίς ωστόσο να αναφέρεται ο τόπος προέλευσης τους), η τιμή διαμορφώνεται στα 7,49 ευρώ/κιλό για τα αρνιά και στα 7,99 ευρώ/κιλό για τα κατσίκια.
Σημειώνεται ότι ελληνικά αρνιά και κατσίκια πωλούνται και στα τμήματα κρεοπωλείου μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Η τιμή για τα αρνιά κυμαίνεται από 5,29 ευρώ/κιλό μέχρι 5,39 ευρώ/κιλό, ενώ η τιμή για τα κατσίκια κυμαίνεται στα 5,89 ευρώ/κιλό.

agora syroy aprilios 2017 1
Όσον αφορά στα υπόλοιπους μεζέδες που συνήθως βρίσκουμε στο πασχαλινό τραπέζι, οι τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής: κοκορέτσι μεγάλο (3 κιλών) από 6,90 ευρώ/κιλό, κοντοσούβλι κοτόπουλο από 6,89 ευρώ/κιλό μέχρι 7,40 ευρώ/κιλό, κοντοσούβλι χοιρινό από 6,50 ευρώ/κιλό μέχρι 6,89 ευρώ/κιλό.
Αρκετοί είναι αυτοί που (και φέτος) λόγω κρίσης δεν θα αγοράσουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι για να το βάλουν στη σούβλα, αλλά θα προτιμήσουν να ψήσουν κομμάτια κρέατος στο φούρνο. Ολόκληρο αρνί ή κατσίκι θα ψήσουν, συνήθως μεγάλες παρέες που θα το αγοράσουν «ρεφενέ».

agora syroy aprilios 2017 2

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*