Σύρος: Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς με «άρωμα» Νεωρίου (φώτος)

protomagia 2017 2
admin
01/05/2017 14:43
 
 
 

Υπό την βαριά σκιά των όσων συμβαίνουν (ξανά) στο ναυπηγείο του Νεωρίου τις τελευταίες μέρες, γιορτάστηκε η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά στη Σύρο.
Για ακόμη μια φορά, ακολουθήθηκε η πάγια «τακτική» των δύο ξεχωριστών συγκεντρώσεων (μία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και μία στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων), ωστόσο αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του Νεωρίου.

protomagia 2017 1
Σιωπηλοί και φανερά προβληματισμένοι, χωρίς συνθήματα και χωρίς πανό, οι εργαζόμενοι – αρκετοί εκ των οποίων συνοδεύονταν κι από μέλη των οικογενειών τους – ξεκίνησαν από την πύλη του ναυπηγείου (μετά από σχετική απόφαση που είχε πάρει το Εργοστασιακό Σωματείο Εργαζομένων Νεωρίου για συμμετοχή στη σημερινή απεργία) και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Ερμούπολης. Έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου συναντήθηκαν με όσους είχαν συγκεντρωθεί εκεί, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης και στη συνέχεια ενώθηκαν μαζί τους, με τους εργάτες του Νεωρίου να ηγούνται της πορείας, καταλήγοντας στην πλατεία Μιαούλη. Ωστόσο, κάποιοι εργαζόμενοι του ναυπηγείου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους – ή ακόμη και την αντίθεση τους – για το γεγονός ότι εισχώρησαν στη δική τους πορεία οι απεργοί που είχαν συγκεντρωθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

protomagia 2017 5

protomagia 2017 3

protomagia 2017 4

protomagia 2017 7

protomagia 2017 6
Έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, εκπρόσωποι των σωματείων και των συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση απηύθυναν τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, όχι όμως και κάποιος εκπρόσωπος του Σωματείου των εργαζομένων στο Νεώριο.

protomagia 2017 8

protomagia 2017 9

protomagia 2017 10
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, το παρών έδωσαν η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων, ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της αιρετής Περιφέρειας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, το Σωματείο Εργαζομένων του super market Νεωρίου, η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Τοπική Διοικούσα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ, το τοπικό παράρτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και η Πρωτοβουλία ανέργων Σύρου-Μυκόνου.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*