Τηλεφώνημα για βόμβα στο Λιμάνι του Πειραιά

Newsroom.
12/09/2024 11:56
 
 
 

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Λιμάνι του Πειραιά δέχθηκε η αστυνομία και συγκεκριμένα στην πύλη Ε8.  Ερευνάται ύποπτο αντικείμενο – Έσπευσαν πυροτεχνουργοί.

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι του Πειραιά μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο, το οποίο κινητοποίησε το ενδιαφέρον του Λιμενικού.

Εκτροπή της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Ακτή Ποσειδώνος και Γούναρη στο λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας της διενέργειας ελέγχου που πραγματοποιείται στο σημείο από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η πύλη Ε8 αναχωρούν καθημερινά τα δρομολόγια πλοίων προς τον Αργοσαρωνικό και βρίσκεται ανάμεσα από τις πύλες Ε7 και Ε9 για Κυκλάδες.

Πειραιάς – πύλες και θέσεις πλοίων

Ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και της Ευρώπης σε επιβατική κίνηση, με 20 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.  Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά δρομολόγια πλοίων προς τον Αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται μόλις 12 χλμ. νοτιοδυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Εκτείνεται κατά μήκος του Σαρωνικού κόλπου και είναι η βασική δίοδος από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.  Λόγω του μεγάλου μεγέθους του, το λιμάνι έχει 12 πύλες από τις οποίες αναχωρούν τα πλοία. Πιο συγκεκριμένα, οι πύλες είναι οι εξής:

Οι πύλες στο λιμάνι του Πειραιά, νούμερα πύλης, προορισμοί, ελληνικά νησιά

Οι 12 πύλες αναχώρησης και οι προορισμοί από το λιμάνι του Πειραιά.

Προσοχή: Η πύλη αναχώρησης ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με την κίνηση στο λιμάνι. Παρόλο που κατά κανόνα τα πλοία αναχωρούν από τις πύλες που αναγράφονται παραπάνω, προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στις ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης στο λιμάνι ή να ρωτήσεις τις λιμενικές αρχές για περισσότερες πληροφορίες.

Χάρτης του λιμανιού με τις πύλες αναχώρησης των πλοίων

Για να περπατήσεις από τη μία άκρη του λιμανιού του Πειραιά στην άλλη χρειάζεται περίπου 1 ώρα, αν δεν κουβαλάς αποσκευές για το ταξίδι σου.

Για να σε διευκολύνουμε, φτιάξαμε έναν χάρτη με όλες τις πληροφορίες για το λιμάνι του Πειραιά: πύλες, αποστάσεις μεταξύ των πυλών, πιάτσα ταξί, στάσεις λεωφορείου του λιμανιού, σημεία έκδοσης εισιτηρίων και σταθμοί ηλεκτρικού και προαστιακού σιδηροδρόμου. Μπορείς να κατεβάσεις τον χάρτη εδώ.

Χάρτης του λιμανιού του Πειραιά, πύλες, αποστάσεις, διαδρομές, στάσεις λεωφορείων, σταθμός μετρό και προαστιακού

Πηγή: tovima.gr

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*