Αλλαγές στο πεδίο της διαδοχικής ασφάλισης

asfalistiko
admin
06/05/2017 22:15
 
 
 

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης, Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρουσιάζονται συνοπτικά οι σημαντικότερες αλλαγές του Ν. 4387/2016.

Aλλαγές στο πεδίο της διαδοχικής ασφάλισης

Αρμόδιος φορέας παραμένει ο οργανισμός της τελευταίας χρονικής περιόδου της απασχόλησης εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί στην ασφάλισή του οι χρόνοι ασφάλισης που ορίζονται στην νομοθεσία.

Υπολογίζεται ως χρόνος θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος ολόκληρος ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης, ενώ και ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξης ακολουθεί τις διατάξεις της βασικής σύνταξης από ένα φορέα σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Τίθεται σε νέα βάση η ταυτόχρονη καταβολή όλων των τμηματικών συντάξεων από τον απονέμοντα φορέα και τους συμμετέχοντες φορείς, χωρίς να προβλέπονται μειώσεις στα ποσά όταν διαφοροποιούνται οι χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ανά φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ  ή ΕΔΩ .

Εναλλακτικά απευθυνθείτε στο περιφερειακό παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων: 2281081692 & 2281085306, email: syrosinediktio@inegsee.gr. Περιφερειακή συντονίστρια για το Παράρτημα της Σύρου: Χριστίνα Οικονόμου

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*