Ετήσιο προσκύνημα στην Μακρόνησο

makronisos 2017 5
admin
16/05/2017 08:58
 
 
 

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα στην Μακρόνησο.
Ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην μαρτυρική νήσο, με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριου Δεμένεγα και ιερέων από την Κέα, το Λαύριο και την Αθήνα, παρουσία του μεγάλου ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ναού (τον οποίο εκ θεμελίων ανακαίνισε το 2014) Αθανάσιου Μαρτίνου, του δημάρχου Κέας κ. Ευαγγέλου, αντιδημάρχων Κέας και Κύθνου, του επί τιμή δημάρχου Λαυρίου κ. Λεβαντή, του λιμενάρχη και υπολιμενάρχη Λαυρίου και πλήθους πιστών και προσκυνητών από την Κέα, την Κύθνο, το Λαύριο, την Σύρο, την Μύκονο, την Τήνο, την Ερέτρια και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, παρέστησαν και μέλη από τις οικογένειες εκτοπισθέντων εκεί.

makronisos 2017 1

makronisos 2017 2
Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον κ. Μαρτίνο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας και τους συνδιακονητές του ιεροψάλτες, για την προετοιμασία της εκδήλωσης, τους βοσκούς που μένουν στο νησί και επιμελούνται τα 9 παρεκκλήσιά του, καθώς και όλους τους παρισταμένους, αναφέρθηκε στους κεκοιμημένους κατά καιρούς στο μαρτυρικό νησί και επεσήμανε ότι ο θάνατος είναι «κοινό αγαθό» για όλους, αλλά η Ανάσταση του Χριστού δίνει το μήνυμα της ζωής και της ελπίδας σε όσους πιστεύουν σ’ Αυτόν.

makronisos 2017 3
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως και του Αγίου Γεωργίου και Αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο μητροπολίτης Σύρου τέλεσε τρισάγιο για τους κατά διαστήματα εξορισθέντες και ενταφιασθέντες στη Μακρόνησο, ρίπτοντας συμβολικά λίγα άνθη στη γη.

makronisos 2017 4
Η αποδημία πραγματοποιήθηκε με το πλοίο «ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ» από το Λαύριο, με το οποίο όλοι μετέβησαν στη Μακρόνησο και επέστρεψαν δωρεάν, με χορηγία του κ. Μαρτίνου, ο οποίος προσέφερε και τη δοχή στον αύλιο χώρο του Ναού.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*