Απεργία 17ης Μαΐου στη Σύρο: «Όχι στο 4ο Μνημόνιο!» (φώτος)

apergia 5
admin
17/05/2017 11:37
 
 
 

Εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και συνταξιούχοι συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις που έγιναν στη Σύρο, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που είχε εξαγγελθεί.
Παρόλο που η συμμετοχή – σε σύγκριση με προηγούμενες φορές – ήταν μεγαλύτερη, εντούτοις και πάλι δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας της κοινωνίας, αλλά και της επερχόμενης επιβολής νέων (δυσβάσταχτων για πολλούς) νέων μέτρων.

apergia 1

apergia 2

Έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συνταξιούχων, στην οποία συμμετείχαν μέλη σωματείων συνταξιούχων του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του ΟΑΕΕ. Οι συνταξιούχοι καταδίκασαν τις περικοπές στις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική. Η πορεία των συνταξιούχων κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, όπου πραγματοποιούνταν άλλη συγκέντρωση.

apergia 3

apergia 4
Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στην παραλία της Ερμούπολης, συγκεντρώθηκαν όσοι δημόσιοι και (ελάχιστοι) υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα συμμετείχαν στην απεργία, καθώς και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ κ.α. Εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων απηύθυναν χαιρετισμούς, έκαναν αναφορά στα νέα μέτρα που φέρνει το 4ο Μνημόνιο και προέτρεψαν τον κόσμο να αντιδράσει δυναμικά προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή τους. Επιπλέον, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους εργαζόμενους του ναυπηγείου του Νεωρίου.

apergia 6

apergia 7

apergia 8

apergia 9
Στη συνέχεια, ακολούθησε πορεία στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης, με τους παριστάμενους να φωνάζουν συνθήματα και να καταλήγουν στην πλατεία Μιαούλη.

apergia 10

apergia 11

apergia 12

apergia 13

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*