Γ. Λεονταρίτης προς τελειόφοιτους μαθητές: «Είστε η ελπίδα της χώρας»

giorgos leontaritis perifereiako
admin
06/06/2017 08:24
 
 
 

Μήνυμα προς τους τελειόφοιτους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, επ’ αφορμή της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Στο μήνυμα του, ο κ. Λεονταρίτης τους χαρακτηρίζει ως την ελπίδα της χώρας μας και τους υπενθυμίζει ότι οι εξετάσεις είναι απλά ένας σταθμός στη ζωή τους, που όμως δεν είναι και ο πλέον καθοριστικός για την μετέπειτα πορεία τους.
Αναλυτικά, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει τα εξής:
Στο θολό, γκρίζο, ασταθές πολιτικοοικονομικό περιβάλλον είστε η ελπίδα της χώρας. Οι εξετάσεις είναι η αφετηρία για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή σας.
Η ζωή είναι μπροστά και είναι δική σας, είτε καταφέρετε να επιτύχετε την εισαγωγή σας στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είτε όχι.
Προσπαθήστε να πορευτείτε σ’ αυτήν με διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα, με ήθος και αξιοπρέπεια. Ίσως αυτό να είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχετε μπροστά σας αλλά και το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσετε.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εξετάσεις αλλά και στη ΖΩΗ σας.
Να μεγαλώσετε όμορφα, να δημιουργήσετε οικογένειες, να σταδιοδρομήσετε επαγγελματικά, να έχετε επιτυχία σε ό,τι ο καθένας και η καθεμιά σας επιλέξει.
Και να θυμάστε πάντα την Αριστοτελική ρήση «Τήν εὐδαιμονίαν οὐκ ἐν τῷ πολλά κεκτῆσθαι γίγνεσθαι, ἀλλ’ ἐν τῷ τῇ ψυχῇ εὗ διακεῖσθαι».

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*