Τρεις αφανείς «πρωταθλητές της ζωής» τίμησε ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’

brabefsi agia barbara 1
admin
20/06/2017 10:36
 
 
 

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τρεις αφανείς, όπως είπε, «πρωταθλητές της ζωής», στους οποίους αξίζει οφειλόμενο έπαθλο και ευγνωμοσύνη.
Ο κ. Δωρόθεος Β’ τίμησε την Προηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, Μοναχή Αγνή Κοτσολάκη, την Αδελφή του Τάγματος της Παναγίας της Ελπίδος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας Λουίζα Παλαιολόγου και τον αιωνόβιο Λεονάρδο Ρούσσο ή «Λιλή», ο οποίος αποτελεί εμβληματική μορφή της Άνω Σύρου, με πολύμορφη κοινωνική προσφορά και ανάδειξη ιδιαιτέρων πτυχών της πολιτιστικής ζωής του νησιού.

brabefsi agia barbara 2
Η τελετή έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, παρουσία των εφημέριων της Σύρου, της ηγουμένης της Μονής, Μοναχής Θεονύμφης, του Καθολικού Επισκόπου κ. Πέτρου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, της τοπικής συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Στίνη, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερείας Ν. Αιγαίου, του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Αξιωματικών, καθώς και πλήθους πιστών, πολλοί από τους οποίους συμμετείχαν στους Κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής Ενοριών της Σύρου, κατά τη διαρρεύσασα ιεραποστολική περίοδο 2016-2017.

brabefsi agia barbara 3
Ο μητροπολίτης Σύρου αναφέρθηκε στη ζωή και την προσφορά ενός εκάστου των τιμηθέντων, επισημαίνοντας ότι «τιμάμε τρεις πρωταθλητές της ζωής, που ο χρόνος και η σωματική αδυναμία δεν τους επιτρέπουν να τρέχουν, όμως οι δεκάδες των ετών που φέρουν στους ώμους τους έχουν αποταμιεύσει στο θησαυροφυλάκιο της ψυχής τους πολλούς καρπούς, πολλή προσφορά προς τον άνθρωπο, τον γέροντα, το νέο… Και τώρα ήλθε η ώρα να τους αποδώσουμε τον κότινο εκ μέρους της τοπικής μας κοινωνίας».

brabefsi agia barbara 4
Στη συνέχεια, παρατέθηκε παραδοσιακή δοχή σε όλους τους παραστάντες στον χώρο υποδοχής της Ιεράς Μονής.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*