Απολύονται οι συμβασιούχοι καθαριότητας των δήμων – Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

ergatis kathariotita
admin
20/06/2017 11:18
 
 
 

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύθηκε στις 16 Ιουνίου οι παρατάσεις των συμβάσεων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, με αποτέλεσμα να οριστικοποιείται η απόλυσή τους.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., αποφάσισε τον αποκλεισμό όλων των γκαράζ της Υπηρεσίας Καθαριότητας των Δήμων από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 18 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, καθώς και την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και δεδομένου ότι απασχολούσε 30 συμβασιούχους στην υπηρεσία καθαριότητας, ο δήμος Πάρου εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους δημότες και τους επιχειρηματίες του νησιού ότι δεν θα πραγματοποιείται καθημερινά η αποκομιδή των απορριμμάτων. Έτσι, για το ανωτέρω χρονικό διάστημα – εφόσον υπάρχει δυνατότητα – θα ήταν προτιμότερο να μην εναποθέτουν τα απορρίμματα στους κάδους απορριμμάτων.
Σε αντίθετη περίπτωση, τους συστήνει να δένουν τους σάκους απορριμμάτων πολύ καλά, ώστε να μην διασκορπίζονται τα απορρίμματα στους γύρω κοινόχρηστους χώρους, ενώ προτείνει σε όποιον πολίτη ή επιχείρηση το επιθυμεί, να μεταφέρει με δικό του μέσο τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.
Σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου Πάρου στην υπηρεσία καθαριότητας παραμένουν απλήρωτοι από 01/01/2017 έως σήμερα, παρά το γεγονός ότι εργάζονται κανονικά το ανωτέρω χρονικό διάστημα , λόγω μη έγκρισης από τον επίτροπο του Ν. Κυκλάδων.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*