Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Νέος τριήμερος καύσωνας με 40άρια

ai giorgis paidakia
admin
10/07/2017 23:08
 
 
 

 

Νέος καύσωνας με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν και πάλι τους 40 βαθμούς Κελσίου προαναγγέλλει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε.

Ο νέος καύσωνας τριήμερης διάρκειας, δεν θα είναι όπως της προηγούμενης εβδομάδας, που γράφτηκε στην ιστορία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα είναι ισχυρός αφού το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει και θα ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας άρχισε να παίρνει τη ανιούσα από τη Δευτέρα, όμως οι πιο θερμές ημέρες θα είναι η Τρίτη και κυρίως η Τετάρτη και η Πέμπτη.  

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους: 

1. Στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής χώρας

Την Τρίτη (11-07) στα βόρεια τους 37, στα υπόλοιπα τους 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. την Τετάρτη (12-07) και την Πέμπτη (13-07) τους 39 με 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου. 

2. Στα παραθαλάσσια, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη

Την Τρίτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη τους 36 με 38 και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. 

3. Στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές (μεταξύ των οποίων και οι Κυκλάδες) 

Την Τρίτη τους 31 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη και την Πέμπτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. 

Την Παρασκευή (14 Ιουλίου) η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια, η οποία θα γίνειαισθητή αρχικά στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Σάββατο (15 Ιουλίου) σε όλη τη χώρα. 

Ο καιρός στις Κυκλάδες την Τρίτη

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά των Κυκλάδων την Τρίτη σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

 

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*