Ο Γιάννης Βρούτσης για τις ουρές στο ΙΚΑ: «Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο»

admin
06/03/2015 06:29
 
 
 

Έλλειψη συντονισμού καταλογίζει στους φορείς του υπουργείου Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

Με αφορμή τις τεράστιες ουρές ασφαλισμένων έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας τους, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ υπενθυμίζει ότι από την 1η Μαρτίου του 2015 παρέχεται αυτόματα και ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφάλισης, ενώ αναφέρεται και στο πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ με το οποίο έγινε ηλεκτρονική καταγραφή της ασφαλιστικής ικανότητας, σε πραγματικό χρόνο, όλων των Ελλήνων.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας έχει ως εξής:

Ουρές για τα βιβλιάρια υγείας ενώ δεν χρειάζεται.

Ξαναζούμε σκηνές από το παρελθόν. Για άλλη μια μέρα σήμερα, οι ασφαλισμένοι σχημάτισαν τεράστιες ουρές, από τα ξημερώματα, έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.

Και φυσικά την πλήρωσε ο απλός κόσμος, επειδή κάποιοι είτε από αμέλεια, είτε από άγνοια, δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους ασφαλισμένους ότι η ανανέωση της ασφάλισης από 01.03.2015 παρέχεται πλέον αυτόματα και ηλεκτρονικά.

Κανένας συντονισμός μεταξύ των φορέων του Υπουργείου Εργασίας!

Θυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2014, ολοκληρώθηκε μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, το πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ», που σπάζοντας έναν φαύλο κύκλο δεκαετιών και μάλιστα χωρίς να έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο έγινε ηλεκτρονική καταγραφή της ασφαλιστικής ικανότητας, σε πραγματικό χρόνο, όλων των Ελλήνων.

Και το χειρότερο, οι αρμόδιοι Υπουργοί απαντούν ότι θα λύσουν το λυμένο  πρόβλημα με νέες προσλήψεις υπαλλήλων στο δημόσιο!!!!!!

(φωτό: iefimerida.gr)

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*