Στη θάλασσα της Σαντορίνης σκορπίστηκε η τέφρα του συγγραφέα Μακότο Όντα

tefra makoto onta 2
admin
14/08/2017 08:53
 
 
 

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σπουδαίου Ιάπωνα συγγραφέα Μακότο Όντα, η οικογένεια του ήρθε στην Ελλάδα, για να εκπληρώσει την επιθυμία του να σκορπιστεί η τέφρα του στη θάλασσα της Σαντορίνης. Ο Ιάπωνας συγγραφέας Μακότο Όντα είχε σπουδάσει ελληνική φιλοσοφία και αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Ο Μακότο Όντα συμμετείχε στο κίνημα ειρήνης κατά του πολέμου του Βιετνάμ “Ανήσυχοι Πολίτες”, σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, κινήματα αλληλεγγύης.

tefra makoto onta 1

Κήρυκας της ιδέας οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας να ζητήσουν συγγνώμη από γειτονικές χώρες και λαούς εναντίον των οποίων η Ιαπωνία είχε εξαπολύσει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενέπνευσε πρωτοβουλίες, όπως η πολύ γνωστή στην Ελλάδα και παγκοσμίως υπό τον τίτλο «Πλοίο της Ειρήνης» (Peace Boat), το οποίο πέρσι πέρασε από τη Σαντορίνη με τους Χιμπακούσα. Ο Όντα είχε διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο και είχε δώσει διαλέξεις και στην Ελλάδα.

Τους συγγενείς τού συγγραφέα υποδέχτηκε στην Σαντορίνη η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας, εκπροσωπούμενη από τους Γιούλα Μπίρμπα και Γιώργο Παπαϊωάννου.
Η οικογενειακή τελετή τελέσθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*