Δεκαπενταύγουστος στην Παροικία της Πάρου (video)

dekapentavgoustos 2017
admin
16/08/2017 13:36
 
 
 

Βραδιά Δεκαπενταύγουστου 2017.

Όπως κάθε χρόνο, όταν οι πρωινές ευλαβείς θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή σιγήσουν, ολόκληρη η Παροικία «ενδύεται» τα γιορτινά της, παριανοί και επισκέπτες της Πάρου κατακλύζουν την παραλιακή οδό της, για να αποδυθούν σε ένα μεγάλο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με χορούς, τραγούδια και εντυπωσιακά εθιμικά δρώμενα.

Όπως, για να θαυμάσουν το πανέμορφο, μαγευτικό μέσα στη σκοτεινιά της νύχτας θέαμα με τα βαρκάκια, που ξανοίγονται φωτισμένα στη θάλασσα και ανάβουν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που κάνουν τον καλοκαιριάτικο ουρανό να αστραποβολεί διαγράφοντας ψηλά μοναδικούς πύρινους σχηματισμούς που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα.

Κι εφέτος λοιπόν, έτσι η Παροικία, στολισμένη και απαστράπτουσα γιόρτασε τη χαρά του Δεκαπενταύγουστου με πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμπρές, με μουσικές και χορούς της παράδοσής της, με πανηγυρική διάθεση όπως πάντα.
Αυτό που όμως τη φετινή χρονιά διέφερε, ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις και κυρίως το σχεδόν πρωτόγνωρο, για όσους θυμούνται καλά, μεγάλο πλήθος που συνέρρευσε για να τις παρακολουθήσει.

https://www.youtube.com/watch?v=fZze2OKK5MI

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*