Μια συριανή αγκαλιά για τα ορφανά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

armenopoyla 2017
admin
12/09/2017 08:11
 
 
 

22 παιδιά, όσα και τα χρόνια που «μετρά» η φιλία Σύρου και Ναγκόρνο-Καραμπάχ, φιλοξενήθηκαν μαζί με τους συνοδούς τους και φέτος στη Σύρο, προσφέροντας τους ξένοιαστες στιγμές μακριά από τον πόλεμο και τις εικόνες φρίκης που σημάδεψαν την πιο τρυφερή ηλικία τους.

Τα παιδιά, στο σύνολο τους ορφανά από τις πρόσφατες συγκρούσεις της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, παρέμειναν από τις 23 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις των Φρερ στο Κίνι, στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε από τον δήμο Άνω Σύρου και συνεχίζεται πλέον από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Παιδείας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, φορέων, επιχειρήσεων και κατοίκων της Σύρου.

«Σπάνιοι και άρρηκτοι δεσμοί φιλίας»
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σύρο, τα παιδιά γνώρισαν τις ομορφιές του νησιού και ήρθαν σε επαφή με τη συριανή παράδοση και εν γένει τον ελληνικό πολιτισμό.
Στην καθιερωμένη επίσκεψη τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, τα παιδιά και τον επικεφαλής της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Χατζίκ Χατζατουριάν υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Μαραγκός. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, επισημάνθηκε ο πολυετής και ουσιαστικός δεσμός του Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη Σύρο, καθώς και οι σπάνιοι και άρρηκτοι δεσμοί φιλίας και αλληλοεκτίμησης που οι δύο λαοί έχουν αναπτύξει, μέσω των μικρών επισκεπτών. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ευχή να πραγματοποιηθεί επίσκεψη συριανής αντιπροσωπείας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ώστε να συσφιχθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις των δύο λαών.

Ευχαριστίες δήμου Σύρου-Ερμούπολης
Με την ολοκλήρωση και της φετινής φιλοξενίας των παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ στη Σύρο, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι προσέφεραν προϊόντα ή υπηρεσίες στους μικρούς φιλοξενούμενους.
Συγκεκριμένα:
*Τον Ηγούμενο της Ιεράς Κοινότητας Αδελφών Χριστιανικών Σχολείων Φρερ Μάριο Καπέλλα για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων τους στο Κίνι.
*Τη Blue Star Ferries για τη χορηγία των εισιτηρίων.
*Τα τουριστικά πρακτορεία TeamWork και Stefanou trαvel για τις μετακινήσεις των παιδιών.
*Τις επιχειρήσεις «Ζαλώνης», “Blue Harmony”, «Αλλού Γυαλού», «Διπλή Γεύση», «Μαγειροϊστορίες», “Vammos”, «Δυο Τζιτζίκια στ’ Αρμυρίκια», «Αρτοποιήματα Ντάνος», «Αρτοποιήματα Κίκιλης», «Καστρί», “Plaza” και «Απάνω Χώρα» για τα γεύματα των παιδιών.
*Τα καταστήματα “Per Tutti” και «Μαραγκού Ελπίδα και Ειρήνη Φρέρη» για την προσφορά προϊόντων και αναμνηστικών στα παιδιά.
*Τα καταστήματα «Νέμετ» και «Ροδιά», για την προσφορά γραφικής ύλης.
*Τον κ. Σταύρο Κοή για την ιδιωτική του πρωτοβουλία.
Ο δήμος απευθύνει επίσης, θερμές ευχαριστίες στο Παραδοσιακό Εργαστήρι «Άρωμα Παράδοσης» των χοροδιδάσκαλων Νίκου και Γιώργου Σολάρη, στη μουσική ομάδα «Μυστικό Μπουζούκι» του Αρίστου Βαμβακούση, καθώς επίσης και στον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης «Ο Ερμής», οι οποίοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση στο χώρο που διέμεναν τα παιδιά, προκειμένου να τα ψυχαγωγήσουν.
Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στην κα Στέλλα Λημναίου για την αγάπη και τη φροντίδα που προσέφερε από καρδιάς στα παιδιά, καθ’ όλη της διάρκεια της παραμονής τους στη Σύρο.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*