Ο Σύλλογος Κυνηδαριωτών γιορτάζει την ημέρα της Γυναίκας (φώτος)

admin
11/03/2015 14:49
 
 
 
 
Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του χορευτικού τμήματος Μαρίας Ν. Κλουβάτου, σε συνεργασία με τις γυναίκες που συμμετέχουν στο τμήμα και σε συνεννόηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή της γυναίκας στην αίθουσα του Συλλόγου. 

 

Η γιορτή ξεκίνησε στις 6:00 το απόγευμα με πολλά φαγητά, καταπληκτικούς μεζέδες και γλυκά από τις γυναίκες μέλη και φίλους του συλλόγου. Ο πλούσιος μπουφές που στρώθηκε και η συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου (ανδρών και γυναικών) που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τα ποτά και αναψυκτικά ήταν προσφορά του συλλόγου και οι άντρες που συμμετείχαν, σερβίρισαν και περιποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις "εορτάζουσες" γυναίκες!! 

Διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο που έστειλε η Κυνηδαριώτισσα Άρτεμις Κουρεμπελέ-Κλουβάτου: "…Η 8 Μάρτη καθιερώθηκε διεθνώς Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να τιμήσει τον αγώνα διαμαρτυρίας των αμερικανίδων εργατριών υφαντουργίας και των σοσιαλιστριών γυναικών της Ευρώπης στις αρχές του 20ου αιώνα που διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα με τους άντρες στην εργασία και την ασφάλιση, δικαίωμα ψήφου και κατάργηση των διακρίσεων λόγω του φύλου που εμπόδιζαν την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία. 
Στη χώρα μας σήμερα, στις συνθήκες κρίσης και πολιτικών λιτότητας, έχουν ανατραπεί βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, με τις γυναίκες να υφίστανται τις περισσότερες διακρίσεις στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων -χαμηλότερες αμοιβές- ανασφάλιστη εργασία -απολύσεις- άρνηση πρόσληψης λόγω μητρότητας. 
Επίσης με τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών, η γυναίκα έχει όλο και περισσότερες ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και δεν έχει τις απαραίτητες παροχές για την προστασία της μητρότητας και για την προστασία της υγείας της από τις συνέπειες της κάθε μορφής βίας, της πορνείας, του εμπορίου λευκής σάρκας. 
Θα πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να υποστηρίζουμε κάθε συλλογικό αίτημα που μπορεί να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας σαν εργαζόμενη, μητέρα, γιαγιά, πεθερά, στο παρόν και να μας φέρει πιο κοντά σε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση…". 
 
 
Η καλή παρέα, η διάθεση των συμμετεχόντων, η ρακί και το καλό κρασί, δεν άργησαν να "φτιάξουν" ένα όμορφο γλέντι με χορό και ξεφάντωμα.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το χορευτικό τμήμα ενηλίκων για την πρωτοβουλία αυτή, εύχεται πάντα τέτοιες εκδηλώσεις να διοργανώνονται στο "στέκι" του συλλόγου και υπογραμμίζει ότι είναι δίπλα στα μέλη και αρωγός κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου στην αλληλεγγύη και στον εθελοντισμό.
 
 

 

syllogos-kinidarou.blogspot.gr
(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*